کانون وکلای بین المللی IBA

(International Bar Association) اتحادیه بین المللی وکلا به عنوان معتبرترین سازمان بین‌الملل غیر دولتی در زمینه حرفه وکالت از اجتماع وکلا و کانون‌های وکلای دادگستری مستقل و موسسات و شرکت…

(International Bar Association)

اتحادیه بین المللی وکلا به عنوان معتبرترین سازمان بین‌الملل غیر دولتی در زمینه حرفه وکالت از اجتماع وکلا و کانون‌های وکلای دادگستری مستقل و موسسات و شرکت های حقوقی و اساتید حقوق در سراسر جهان پدید آمده است.

موسسان بنیاد حقوقی میراث درکانون وکلای بین المللی عضویت دارند و در بخش ارایه خدمات بین المللی با دارا بودن تخصص آماده پذیریش وکالت تخصصی و مشاوره حقوقی در پرونده قضایی هستند.

در ادامه این مقاله به تاریخچه IBM و همینطور اهداف اتحادیه بین المللی وکلا و…خواهیم پرداخت با ما، بنیاد حقوقی میراث همراه باشید.

تاریخچه IBA

تاریخچه اتحادیه بین المللی وکلا

در هفتم ژانویه ۱۹۴۷  اتحادیه ای با عضویت ۳۴ کشور تحت نظر و حمایت اجرایی سازمان ملل متحد با این اعتقاد که می تواند با ترویج و حمایت از قانون به ثبات جهانی و صلح کمک کند با نام کانون وکلای بین المللی تاسیس شد.عضویت اولیه اتحادیه وکلای بین الملل با کانون وکلا و انجمن‌های حقوقی بود. 

در حال حاضر بیش از ۸۰٬۰۰۰ وکیل و حقوقدان انفرادی و بیش از ۲۰۵ کانون وکلا و انجمن‌ها و شرکت های حقوقی عضویت اتحادیه بین المللی وکلا را دارا هستند.

از ایران کانون وکلای دادگستری مرکز و اتحادیه سراسری کانون‌های وکلا در سال ۱۹۴۸ به عضویت اتحادیه وکلای بین‌الملل درآمده است.

هریک از کانون های ایران می‌توانند به طور مستقل در کانون وکلای بین‌المللی عضو باشند ولی آمار دقیقی از اینکه کدام یک از کانون های وکلای دادگستری ایران در حال حاضر عضو اتحادیه وکلای بین الملل هستند در دسترس نیست. 

دفتر مرکزی کانون وکلای بین المللی در بدو تاسیس در نیویورک بود اما از سال ۱۹۶۹ به شهر لندن منتقل شده است و دفاتر منطقه ای در واشنگتن، دی سی ، سئول و سائوپائولو دارد.

در سال 1970 بخش حقوق تجارت اتحادیه  بین المللی وکلا شروع به کار کرد . 

در سال 1947 واحد اجرائی و حقوقی تشکیل شد و سپس در سال 1982 بخش حقوق منابع طبیعی و انرژی تاسیس شد.

بنابراین تشکیلات اتحادیه وکلای بین الملل  در حال حاضر به دو بخش کلی تقسیم شده است : 

  • بخش عمومی و حرفه ای 
  • بخش اجرائی حقوقی

اهداف اتحاديه بين المللي وكلا

اهداف اتحاديه بين المللي وكلا

بر اساس ماده ۳ اساسنامه اهداف اتحاديه بين المللي وكلا بدون در نظر گرفتن ملاحظات سياسي و عقيدتي به شرح ذيل است :

  1. ارتقاي مباني اساسي حرفه وكالت در سراسر جهان به ويژه اصل استقلال و آزادي وكلا در راستاي منافع كليه كساني كه در نظام قضائي فعاليت مي كنند و به شرحي كه در منشورهاي مصوب اتحاديه بين المللي وكلا تعريف گرديده است .
  2. گسترش و ترويج علم حقوق در تمامي زمينه ها .
  3. كمك به ايجاد يك نظم قضائي بين المللي بر پايه اصل عدل در ميان ملل از طريق قانون و به منظور برقراري صلح .
  4. بدين منظور، همكاري با سازمانهاي ملي و بين المللي مشترك المنافع يا سازمانهايي كه نيل به اين اهداف را تسهيل مي كنند .
  5. پشتيباني از ايجاد ارتباط و تبادل مداوم در سطح بين المللي بين كانونهاي وكلا يا انجمن هاي ملي يا فدراسيون هاي وكلا و اعضاي آنها و حمايت از فعاليت هاي آنان و مشاركت در اين گونه فعاليت ها .
  6. آمادگي براي نمايندگي دائمي اتحاديه بين المللي وكلا در سازمانهاي دولتي و غير دولتي بين المللي .
  7. دفاع از حقوق مادي و معنوي اعضاي حرفه و بررسي مشترك مسائل مربوط به سازمان و جايگاه حرفه اي آن در سطح بين المللي .
  8. اتحاديه بين المللي وكلا با به كارگيري وسايل مقتضي به ويژه با تشكيل همايش هاي بين المللي، چاپ و پخش مطبوعات از طريق كليه وسايل ارتباطي و با تشكيل سمينارها و داوري هاي بين المللي درصدد نيل به اهداف فوق مي باشد.

اصول اخلاق حرفه‌ای اتحادیه وکلای بین المللی

در تاریخ 27 مه سال2011 کانون بین المللی وکلا (IBA) «اصول بین المللی اخلاق حرفه ای وکالت» را تصویب کرد در ادامه مقاله به برخی از مهمترین موارد آن اشاره شده است.

کانون وکلای بین المللی، وکیل در سراسر جهان، شخص حرفه ای متخصصی است که منافع موکلینش را با اهتمام به رعایت مقررات حقوقی بر منافع خود ترجیح می دهد.

وکیلی که یک کار حرفه ای را در حوزه قضایی کشوری که عضویت دائم در کانون آن محل را ندارد برعهده می‌گیرد باید آگاه نسبت به استانداردهای اخلاقی و رفتاری شغلی در آن حوزه باشد. 

او همچنین باید تمامی استانداردهای اخلاقی و رفتاری را که به موجب قوانین کشوری که او در آنجا فعالیت می‌نماید مقرر شده را نیز رعایت نماید.

کانون وکلای بین المللی وکلا را ملزم کرده است در همه حال عزت و جایگاه حرفه ای خود را حفظ نمایند. 

آنها باید در کار حرفه ای و همچنین در زندگی خصوصی، از هر گونه رفتاری که ممکن است منجر به بی‌ اعتباری شغل وکالت شود پرهیز نمایند.

وکلا به موجب این مصوبه اتحادیه بین الملل وکلا باید استقلال خود را در ادای وظایف حرفه ای حفظ کنند. وکلایی که به تنهایی یا گروهی (در جایی که مجاز است) فعالیت می‌نمایند، باید از اشتغال یا تجارت دیگری که ممکن است به استقلال آنان خدشه وارد آورد احتراز نمایند.

وکلایی که با وکلای خارجی همکاری می‌کنند، باید در برخورد خود با آنها همانند همکاران داخلی، همیشه به نحوی عمل نمایند که همکار خارجی به آنها اعتماد کامل داشته باشد؛ بنابراین در این موارد مسئولیت وی سنگین تر است، هم‌زمانی که مشاوره می‌دهند و هم هنگامی که پرونده ای را بر عهده دارند. به همین دلیل برای وکلا مناسب نیست در این رابطه پرونده ای را بپذیرند مگر اینکه آنها بتوانند آن را به سرعت و با شایستگی، بدون آنکه به پرونده‌های دیگری که دارند لطمه ای وارد شود، به انجام برسانند.

کانون وکلای بین المللی به شیوه ای عالی امانت و راز داری را توصیه نموده است، به جز جایی که در آن قانون یا عرف به شکل دیگری مقرر ننموده، هر گونه ارتباط شفاهی یا کتبی بین وکلا در خصوص مسائل مرتبط با پرونده باید همراه با امانت داری و رازداری باشد، مگر اینکه از سوی موکل وعده یا اقراری مشخص در آن وجود داشته باشد.

وکلا باید همواره نسبت به دادگاه رعایت احترام را نمایند. وکلا باید بدون ترس بدون توجه به هر گونه عواقب ناخوشایندی که ممکن است به خود یا به هر شخص دیگر وارد خواهد آمد به دفاع از منافع موکلین خود بپردازند. 

توصیه اخلاقی جالبی برای وکلا در این مصوبه اتحادیه وکلای بین الملی آمده است و آن عبارت است از اینکه برای وکلا مناسب نیست که در خصوص یک پرونده مشخص به‌ طور مستقیم با فردی که می‌دانند ممکن است در پرونده توسط وکیل دیگری به نمایندگی حضور بیابد بدون رضایت وکیل اخیر ارتباط برقرار نمایند.

همانگونه در قانون ایران وکلا از تبلیغات منع شده اند در اتحادیه وکلای بین المللی نیزیک وکیل نباید به تبلیغات بپردازد یا درخواست کار نماید مگر تا محدوده و شبوه ای که مقررات داخلی کانون وکلای کشوری که آن وکیل عضو دائم آن می‌باشد مجاز دانسته‌ است، همچنین وکلا نباید تبلیغات یا درخواست کار در کشوری که در آن چنین تبلیغاتی و درخواستی ممنوع است انجام دهند.

در این مصوبه کانون وکلای بین المللی، وکلا باید خدمات حقوقی خود را در همه حال صادقانه و با وسواس و دقت و سعی و کوشش وافر به موکلین خود ارائه دهند. همچنین این امر در خصوص وکلای معاضدتی نیز صادق است. 

وکلا باید تنها به معاذیر موجه از ادامه دفاع در پرونده انصراف دهند و تا آنجائیکه ممکن است باید به شیوه ای باشد که منافع موکل از آن تأثیرات منفی نپذیرد این بند از مصوبه اتحادیه وکلای بین الملل با آنچه در قانون آیین دادرسی مدنی ایران آمده است دارای مشابهت است.

در خصوص حق الوکاله مققره ای دقیق دارد اتحادیه بین الملل وکلا و آن این اسنت که وکلا نباید منافع مالی از پرونده ای که آنها در حال وکالت آن هستند به دست آوردند.

وکلا در ایران نیز از پذیرفتن وکالت متعارض منع شده اند با این تفاوت که منع ذکر شده در کانون وکلای بین المللی دارای اسثنا است و این استثنا فقط شامل موضوعات غیرترافعی است ، در این مقرره آمده است: وکلا هرگز نباید نماینده دارندگان حقوق متعارض باشند. در موضوعات غیر ترافعی، وکلا تنها بعد از این که تمامی اختلافات یا اختلافات احتمالی بر سر منافع همه طرف‌های اختلاف مشخص شد و تنها با رضایت آنها می‌توانند نمایندگی تمامی طرفین را بپذیرند.

وکلا به موجب این مصوبه اتحادیه وکلای بین المللی هرگز نباید آنچه را که به ایشان به عنوان وکیل در حوزه صلاحیتشان اظهار شده حتی پس از عزل آنها، افشا نمایند، مگر اینکه به‌ طور قانونی توسط دادگاه مکلف به این کار شوند یا الزام قانونی در این خصوص وجود داشته باشد. 

در مسائل مالی وکلا به موجب این مصوب اتحادیه بین الملل وکلا باید بسیار دقیق و سخت کوش باشند. آنها هرگز نباید مال دیگران را با سرمایه خود ممزوج نماید و آنها باید در هر زمانی قادر به بازپرداخت پولی که در نزد آنان توسط دیگران سپرده شده باشند. 

آنها نباید پولی که متعلق به موکلین است بیش از زمان متعارف و مورد نیاز در نزد خود نگه دارند.

وکلا هرگز نباید فراموش کنند که آنها باید منافع موکل خود و ضرورت اجرای عدالت را اولویت خود قراردهند نه حقوق خود نسبت به خدمات حقوقی ارائه شده. 

به موجب یک توصیه اخلاقی در این مصوبه کانون وکلای بین المللی حق وکیل برای درخواست وجه یا تقاضای پرداخت هزینه‌ها و تعهدات جانبی، هزینه‌های ناشی از عزل و انصراف از ادامه دریافت خدمات حقوقی، هرگز نباید زمانی که موکل قادر به پیدا کردن کمک دیگری برای جلوگیری از آسیب‌های جبران ناپذیر نمی‌باشد صورت پذیرد.

در یک مقرره قابل تامل که جای آن در قوانین ایران به شدت خالی است اتحادیه وکلای بین المللی مقرر کرده است که در صورت فقدان یا قابل اعمال نبودن تعرفه‌های رسمی، حق‌الوکاله وکیل باید بر اساس میزان خواسته و منافع دریافتی موکل، زمان و فعالیتی که برای پرونده اختصاص داده شده و سایر ویژگیهای شخصی و عینی پرونده تعیین گردد.

اتحادیه بین الملل وکلا در این مصوبه وکلایی که یک همکار خارجی را برای مشاوره در پرونده یا همکاری در دفاع خواستار می‌شوند، به جز در جایی که توافق به نحو دیگری وجود دارد، مسئول پرداخت هزینه‌های وکیل اخیر دانسته است.

وکلا به موجب این مصوبه کانون وکلای بین المللی نباید وظیفه ای را که براساس قانون یا عرف کشوری که آنها در آنجا فعالیت می‌نمایند باید تنها توسط وکلای واجد شرایط انجام پذیرد، به فردی که از نظر قانونی واجد شرایط نیست و در استخدام و تحت کنترل آنها نیز نمی‌باشد بسپارد.

برای دریافت کلیه خدمات حقوقی، می‌توانید از طریق بخش “خدمات”  با ما در ارتباط باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین نوشته ها

خدمات بیشتر