وکلای بین المللی و صلاحیت وکالت در امور بین المللی

حقوق بین‌الملل مجموعه قواعدی است که  در رابطه بین دولت‌ها و بین ملت‌ها مورد پذیرش قرار می‌گیرند و به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم می شود و در صورت…

حقوق بین‌الملل مجموعه قواعدی است که  در رابطه بین دولت‌ها و بین ملت‌ها مورد پذیرش قرار می‌گیرند و به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم می شود و در صورت برزو اختلاف در این قواعد وکلای بین المللی صلاحیت وکالت در مراجع قضایی بین الملل را دارند.

علاوه بر دولت ها، اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی مخصوصا اشخاص حقوقی‌ای که مراودات و روابط بین المللی تجاری یا غیرتجاری با دیگر دولت ها دارند، نیاز دارند تا با آگاهی از قوانین، وکیل متخصص در زمینه مساله خود را بیابند، این انتخاب صحیح، تاثیر مثبت زیادی در کاهش هزینه و حل اختلاف با کمترین آسیب برای آن ها دارد، بنیاد حقوقی میراث با این نوشتار به  شما آگاهی و دانش انتخاب شایسته وکلای بین المللی را می‌بخشد.

در ادامه این مقاله به معرفی انواع دعاوی بین المللی و همینطور درباره وکیل بین المللی میپردازیم با ما، بنیاد حقوقی میراث همراه باشید.

وکیل بین المللی

وکیلی است که در عرصه روابط بین المللی دولت ها با یکدیگر یا روابط افراد دو دولت متفاوت با یکدیگر یا یک فرد با دولتی خارجی وکالت می کند، مانند وکالت در پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی یا وکالت در پرونده  کشتی سانچی

پروانه وکالت بین المللی IBA

یک وکیل اینترنشنال کسی نیست که دارای پروانه وکالت بین المللی است یا پروانه وکالتی دارد که به او صلاحیت فعالیت  در عرصه بین الملل را می‌دهد، زیرا اصلا چنین پروانه وکالتی وجود ندارد.

تمام وکلایی که در کشور خود دارای پروانه وکالت هستند صلاحیت وکالت در مراجع بین المللی در امور بین المللی را دارند.

ولیکن آن دسته از وکلا این عنوان را اتخاذ می کنند که متخصص حوزه روابط بین الملل هستند و در شاخه های متفاوت حقوق بین الملل خصوصی یا عمومی دارای مدرک تحصیلی در مقاطع دکتری یا کارشناسی ارشد هستند و یا دوره های آموزشی تخصصی در این عرصه ها را سپری نموده‌اند و صلاحیت ورود خود به این عرصه را با علم و دانش تضمین نموده اند.

 پس به طور کلی، این وکلا، وکلایی هستند که در کشور خود دارای پروانه وکالت رسمی دادگستری هستند و با تحصیل در رشته های حقوق بین الملل صلاحیت حضور در دادگاه‌های بین المللی و دفاع در دعاوی بین المللی و سایر موضوعات مربوطه را کسب نموده اند.

انواع دعاوی بین المللی

انواع دعاوی بین المللی

1) دعاوی حقوق بین المللی عمومی

یکی از شاخه های اصلی که وکلای بین المللی صلاحیت وکالت در آن دارند حقوق بین‌الملل عمومی است این رشته مجموعه قواعد و مقررات لازم‌الاجرایی است که روابط بین دولت‌ها با یکدیگر یا دولت‌ها با سازمان‌های بین‌المللی را تنظیم می‌نماید، دولت‌ها موضوع اصلی حقوق بین الملل عمومی هستند.

دیوان بین‌المللی دادگستری رکن قضایی لاینفک سازمان ملل متحد است که منحصرا صلاحیت رسیدگی به دعاوی و اختلافات میان دولت‌ها  را دارد، وکلای بین المللی صلاحیت وکالت در دیوان بین المللی دادگستری را دارند.

مهم ترین شاخه های این رشته، حقوق بشر، حقوق اقتصادی، حقوق دریاها، حقوق کیفری بین‌المللی، حقوق محیط زیست، حقوق بشردوستانه، حقوق هوایی، حقوق فضا، حقوق آب، حقوق توسل به زور، حقوق سرمایه‌گذاری بین‌المللی، حقوق ورزش، حقوق مالکیت معنوی و حقوق هسته ای و تروریسم هستند.

از رویکردهای نوین در رشته حقوق بین‌الملل عمومی موت کورت‌هایی است که برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد طراحی شده تا مهارت‌های عملی آن‌ها در سطح بین الملل در آینده به عنوان وکیل تقویت گردد.

مسابقه موت کورت حقوق بین‌الملل فیلیپ سی جساپ، شبیه‌سازی دیوان بین‌المللی دادگستری است.

2)دعاوی حقوق بین المللی خصوصی

دیگرشاخه های اصلی که این وکلا صلاحیت وکالت در آن دارند حقوق بین الملل خصوصی است این رشته شاخه ای از علم حقوق است که به مطالعه قواعد حقوقی حاکم بر روابط اشخاص حقوق خصوصی در پهنه بین‌المللی می‌پردازد. 

مقررات حقوق بین‌الملل خصوصی مشخص می‌کند که در صورت اختلاف قوانین در نظام‌های حقوقی مختلف در یک رابطهٔ بین‌المللی کدام قانون بایستی به اجرا گذاشته شود، به همین جهت در کشورهای انگلیسی زبان و پیرو حقوق کامن‌لا معمولاً از اصطلاح تعارض قوانین در اشاره به این شاخه از حقوق استفاده می‌شود.

مهم ترین موضوع‌های حقوق بین‌الملل خصوص تعارض قوانین، تعارض صلاحیت‌ها، وضعیت بیگانگان، تابعیت و اقامتگاه است.

وکلای بین‌المللی در حل دعاوی این شاخه حقوقی به هر دو منابع داخلی و بین‌المللی استناد می‌کنند به این دلیل که در این گونه روابط حقوقی یک عامل خارجی (یکی از طرفین که از کشور دیگری است) وجود دارد .

پیشرفت فناوری، سرعت مبادلات و سهولت رفت‌ وآمد، سبب شده است که روابطِ خصوصیِ افراد به خارج از قلمرو یک کشور بسیار بیشتر از گذشته باشد و این امر سبب افزایش اختلافات و مراجعه به وکلای بین‌المللی شده است.

حضور یک یا چند عنصر خارجی در این روابط، حقوق خصوصی را بیش از پیش از عرصه حقوق داخلی به سوی حقوق بین‌الملل کشانده است و نقش وکلای بین المللی و نیاز به تدوین قوانین به روز حل تعارض پررنگ تر شده است.

منابع حقوق بین‌الملل خصوصی شامل منابع داخلی، قانون، رویه قضایی، عرف، و آرای علمای حقوق (دکترین)؛ و منابع بین‌المللی، شامل عهدنامه‌های بین‌المللی (قراردادهای دو و چند جانبه)، رویه قضایی بین‌المللی، عرف بین‌المللی و اصول کلی بین‌المللی هستند. در این رشته تخصصی از تعارض قوانین در موضوعاتی چون تابعیت، اقامتگاه، وضع بیگانگان، و تعارض دادگاهها بحث می‌شود.

حقوق تجارت بین الملل نیز از کاربردی ترین شاخه های حقوق بین الملل خصوصی محسوب می شود وکلای بین المللی بی شماری در این عرصه در اتاق ها بازرگانی و مراکز داوری به فعالیت می پردازند.

تخصص وکلای بین المللی

وکلای بین المللی

وکلا در گرایش های دانشگاهی حقوق بین الملل اعم از عمومی و خصوص و یا  تجارت بین الملل  تحصیل و کسب تخصص نموده اند، آن ها به یک یا چند زبان زنده دنیا مسلط هستند و همین دو مورد سبب شده است تا اشراف به قوانین حل اختلاف بین المللی داشته باشند.

همان گونه که با مطالعه این مقاله متوجه شده اید، عرصه وکالت در امور بین المللی بسیار گسترده و کاملا تخصصی است، وکیل بین‌المللی نیز کسی نیست که بر تمام موارد فوق الذکر تسلط کامل دارد، بلکه یک وکیل بین المللی ممکن است تخصص در موضوعات تجارت بین الملل داشته باشد، و دیگری تخصص دراحوال شخصیه  و تعارض قوانین  داشته باشد.

بنیاد حقوقی میراث در زمینه دعاوی بین المللی با ارائه خدمات مشاوره ای، لوایح قضایی و معرفی وکیل پایه یک دادگستری در پرونده های قضایی همراه شما است.

برای دریافت کلیه خدمات حقوقی، می‌توانید از طریق بخش “خدمات”  با ما در ارتباط باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین نوشته ها

خدمات بیشتر